Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bewoners scheppen kroos

  •  
13-09-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Kroos

© Hans van Dijk

In de wijk Tanthof in Delft zijn de sloten bedekt met een dikke laag kroos. Dit groene spul dat op het water drijft, zorgt ervoor dat er nauwelijks licht in het water komt. Het hele waterleven raakt zo verstikt.

Mest

Oorzaak van het vele kroos is de grote hoeveelheid voedingsstoffen in het water. Dit is afkomstig van de mest die uitspoelt in sloten en vaarten. Als daarboven op een zachte winter komt, zoals afgelopen jaar, dan overleeft het kroos gemakkelijker en kan het veel uitbundiger terugkeren.

Betrokkenheid

De gemeente Delft wil de bewoners meer betrekken bij hun buurt en hun leefomgeving. Daarom is de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging gevraagd om deze slootschepactie te organiseren. Tegelijkertijd kan de waterkwaliteit eens goed worden geïnspecteerd.

Meer over:

delft, kroos
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.