Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bibi op de Dierenambulance

  •  
27-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
68 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding-2014-12-13-om-15.19.20.png
In haar boek 'We gingen achter hamsters aan', vertelt Bibi Dumon Tak waargebeurde verhalen uit de praktijk van de Amsterdamse dierenambulance.
Dumon Tak is vrijwilligster bij de Dierenambulance in de hoofdstad, en maakt daar getuige de verhalen in haar boek de meest bizarre avonturen mee. Ze wordt op pad gestuurd om een krokodil (eigenlijk: een kleine baardagame) op te halen en ze krijgt meldingen van 'bloedende ganzen waarvan de poot eraf ligt', die eigenlijk gewoon staan te rusten op die ene poot. 'Maar ondertussen zijn we ook wel echt keihard nodig', benadrukt zij. 'We helpen heel veel dieren, en daarmee ook heel veel mensen'
De dierenambulance in de hoofdstad is zo op het eerste gezicht een super de luxe organisatie, met vijf auto's, tien professionals en honderd vrijwilligers. Ondertussen moet de organisatie wel alle eindjes aan elkaar knopen om het werk te kunnen blijven doen.
Meer info over de dierenambulance en over sponsoring op www.dierenambulance-amsterdam.nl
Info over het boek van Bibi Dumon Tak staat hier
Bij de foto: Bij het werk op de dierenambulance hoort ook: met een zaklamp onder de struiken achter een vermeend myxomatose-konijntje aan ... 

Meer over:

bibi dumon tak
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.