Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Big Broeder: de eerste eieren zijn gelegd!

  •  
18-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Goed nieuws bij Big Broeder deze week: zowel de slechtvalken als de ooievaars hebben hun eerste ei gelegd! Bij de slechtvalk zijn het er inmiddels 3, en kunnen we over een maand het eerste kuiken verwachten. Bij de ooievaars staat de teller nu op 2 eieren.
Ondanks wat problemen met kraaien rond de nestkast gaat het ook bij de torenvalken goed. Deze week zagen we volop prooien in beeld, en vrouw slechtvalk lijkt veel energie te hebben. Met een beetje geluk laat dat eerste ei niet lang op zich wachten!
Ook de steenuilen hadden enigszins te lijden onder indringers, maar de stress lijkt in elk geval niet te leiden tot gewichtsverlies: man en vrouw konden nauwelijks nog door de ingang van de nestkast. Gelukkig schoot de Vogelbescherming te hulp: die vergrootte met een vijl de opening, zodat het paar nu weer rustig naar binnen en naar buiten kan vliegen.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.