NPO Radio 1

Zondag van 7 uur tot 10 uur

NPO2

Vrijdag om 19.35 uur

 • Big Broeder: dramatisch voorjaar

  slechtvalk_18.jpg

  Vorige week hadden we het met Harvey van Diek van SOVON Vogelonderzoek over het vreemde en ook wel dramatische voorjaar dat de  beleven: te weinig voedsel, vogels die geen partner kunnen vinden, verlaten nesten, eieren en jongen die door de moeders worden opgegeten: het is de natuur natuurlijk, maar je wordt er helemaal niet vrolijk van.

  Maar nu toch nog wat opwekkend nieuws: Je moet de hartelijke groeten van de jonge oehoes hebben, het gaat ze goed, vertoeven nog steeds in de steengroeve en scharrelen lekker rond, doen ook wat vluchtoefeningen.Heel soms worden oehoes trouwens ook in de stad geboren, boven op een Kantoorgebouw. Webloghouder Gejo Wassink laat een prachtig filmpje zien van twee jonge oehoe’s die rondfladderen in de stad en uiteindelijk zelfs terechtkomen bij een kippengrillrestaurant. Bekijk hieronder het filmpje:

  Met de slechtvalken gaat het ook heel goed. Er worden veel prooien aangevoerd, kuikens eten prima, en doen al wat vleugeloefeningen tussen alle prooiresten en afgekloven botten. Koolmezen hebben nest met jongen verloren, maar het is niet uitgesloten dat ze  weer een nieuw nest in de nestkast bouwen bovenop het oude nest. Er wordt alweer druk gezongen.

  We merken het zelf ook bij de merels in de tuin. Nest verloren, eieren niet bebroed en nu allemaal kapot, maar er wordt aan een stuk door gezongen, dus het zou goed kunnen dat ze zich opmaken op een tweede leg. Misschien zien we dat ook zelf gebeuren in onze eigen tuin.  Bekijk de webcam:

  Geplaatst in: Fragment Radio

Media

Meer in Fragment Radio