Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Big Broeder: ooievaar, slechtvalk, bever

  •  
08-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Deze week bij Big Broeder: een kijkje in de keuken bij de ooievaars, slechtvalken en bevers!
Alweer slecht nieuws bij de ooievaars. Vorige week werd het zwakste jong door moeder opgegeten, maar er was kennelijk nog een zwak kuiken. Moeder weet dat dit jong geen schijn van kans maakt, en dan zit er maar één ding op: het nest uit. Zo is de natuur.
Gelukkig is er deze week ook goed nieuws van het broedvogelfront te melden. De slechtvalkkuikens kunnen namelijk zelf eten. Ze scheuren vlees van de botjes en proberen een hele poot te naar binnen te werken, maar echt goed gaat dit ze nog niet af. De jonge valkjes zijn nu drie weken oud en staan nog niet helemaal stevig op eigen benen.
Ondertussen sleuren de bevers uit de Biesbosch met takken en eten ze met hun vlijmscherpe bevertanden de bast eraf. Vol gezonde voedingsstoffen! Ze eten elke dag ruim een kilo takken en planten.
Volg de webcams online: Big Broeder TV
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.