NPO Radio 1

Zondag van 7 uur tot 10 uur

NPO2

Vrijdag om 19.35 uur

 • Bijen

  belle_bewegend_imready.gif

  Stichting Natuur en Milieu deelt gratis zakjes bij-vriendelijk bloemenzaad uit. Daarin zitten zaden van Malva, Dille, Korenbloem, Nigella, Koreander, Goudsbloem, Borage, Bladrammenas, Mosterd, Boekweit en Phacelia. Tot half augustus kunt u ze zaaien om de (bedreigde) bijen te helpen.

  Wist u dat bijen een onmisbare rol vervullen bij de bestuiving van bloemen en gewassen? Zonder bijen zou u uw dagelijkse appeltje niet kunnen eten.

  Natuurlijk wist u dat. Maar wist u bijvoorbeeld ook dat een bij voor 1 pond klaverhoning bijna 9 miljoen klaverbloemen moet bezoeken? Vast niet. En dat geeft ook niet. Maar zo’n getal geeft wel aan hoe bijzonder deze beestjes zijn.

  Treurig genoeg gaat het niet goed met de bijen. Overal op de wereld - ook in Nederland - sterven bijenvolken. En die sterfte neemt in een alarmerend tempo toe. Het beestje heeft sterk te lijden door schadelijke bestrijdingsmiddelen. Parasieten en ziekten, te weinig nestgelegenheid en het verdwijnen van allerlei plantensoorten doen de rest.

  Help de bijen

  Bestel hier een zakje bijenbloemenzaad

  Teken de bijen-petitie

  Geplaatst in: Fragment Radio