Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bijenroman Mellifera

  •  
30-12-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1096 keer bekeken
  •  
Het nieuwste boek van schrijfster Roos Boum is een bijenroman! Al regelmatig een bij-zonder boek genoemd, want het gaat over de wereld door de ogen van een hoiningbij. De titel: De mythe van Mellifera
Het boek heeft door zijn vorm wel wqat weg van Waterschapsheuvel, maar nu dan over bijen. Boum schreef het om meer begrip te kweken voor de bij en om de bedreigingen voor een groot publiek zichtbaar te maken.
"Mellifera, voor vrienden Mell, is niet van plan binnen zes weken te sterven zoals het hoort. Ze is anders dan de anderen; ze heeft een naam. Mell weigert op te gaan in de grote robotachtige massa welke functioneert als één grote goed geoliede machine, waar iedereen vervangbaar is en overtolligen gruwelijk worden vermoord."
"Mell is anders. Anders dan de anderen. Ze ontsnapt uit een sinistere, zwaar bewaakte stad. Een stad zonder ramen. Een lugubere stad waar op de smalle, slecht verlichte straten de macabere restanten van ingekapselde doden liggen. Na ontberingen waarbij ze zwaar gewond raakt en hachelijke ontmoetingen met wespendieven, bijenwolven en honingrovers overleeft, sticht deze honingbij met haar lief Nasanov een eigen stad: Conscientia."
"Alsof Mell niet genoeg ellende heeft meegemaakt, wordt ze geteisterd door verschrikkelijke nachtmerries, die altijd eindigen in afgrijselijk sterven. Mell begrijpt dat het haar taak is, de bijen te behoeden voor uitsterven en gaat op zoek naar de in haar dromen beschreven stad. Daar ontmoet ze de godin Hymenoptera, die Mell de moeilijkste taak ooit geeft."

De mythe van Mellifera
€ 19,95
450 blz.
Paperback
ISBN 9789086601721
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.