Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bio-beurs en bodem

  •  
21-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
demeter.jpg
In het Jaar van de Bodem was er op de jaarlijkse Biobeurs in Zwolle veel plaats ingeruimd voor de biologische bodem. Want daar ligt het begin van biologisch boeren: bij aarde die luchtig en voedselrijk is, zodat planten diep kunnen wortelen.
Met levensgrote bodemprofielen uit het Wagenings bodemmuseum en profielen van bodems van bekende biodynamische bedrijven is het Demeter plein op de Bio-beurs  op 21 en 22 januari in de IJsselhallen in Zwolle een interessante leer en ontmoetingsplaats over ‘levende bodems’ als basis van een gezond landbouwsysteem.
2015 is het internationale Jaar van de Bodem. De biodynamische landbouw is al van oudsher voorloper waar het gaat om versterking van het bodemleven. Biodynamische boeren koesteren dit bodemleven door gebruik van compost, vaste mest, lage bemestingsniveaus, een verbod op gangbare drijfmest, een ruime vruchtwisseling en gebruik van compostpreparaten.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.