Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Birdies op de golfbaan

  •  
21-05-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Naamloos_01.jpg
De 'greens' van een golfbaan kunnen veel meer zijn dan alleen een strakke grasmat. Een nieuwe brochure van Vogelbescherming laat zien hoe je nóg meer birdies krijgt op een golfbaan.
Auteurs van de brochure zijn golfer en bioloog Michiel van den Bergh en Jip Louwe Kooijmans van Vogelbescherming Nederland. 
In Vroege Vogels Televisie lieten we afgelopen week ook al zien dat beheerders van golfbanen niet alleen wat kunnen doen voor golfers, de vogels helpen ook bij het beheer. Spreeuwen bijvoorbeeld zijn verzot op emelten en engerlingen, die een verwoestend effect kunnen hebben op een strakke grasmat. Dus geen gif als insectenbestrijding op de baan, maar vogels!
In zeven verschillende landschapstypen hebben de auteurs van de brochure tips gegeven over hoe de natuur gestimuleerd kan worden op golfbanen. Ze hopen dat andere 'greenkeepers' in vergelijkbare situaties die adviezen ook ter harte nemen. Een pdf van de brochure is hier in te zien. 
Bij de foto: Marieke van Rhijn, van de Koninklijke Nederlandse Golffederatie, Henk Jenner van golfvereniging de Batouwe, Michiel van den Bergh, projectleider van 'Committed to birds' en Jip Louwe Kooijmans, van Vogelbescherming Nederland. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.