Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Blankenburgtunnel komt er

  •  
07-12-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BBtunnel.jpg
Een van de meest omstreden tunnelprojecten van ons land, de Blankenburgtunnel, wordt gerealiseerd. Dit meldden bronnen vandaag aan het RTL Nieuws.
Protest
De discussie over de verbinding tussen de noord- en zuidoever van de Rotterdamse haven, speelt al enkele jaren. De Blankenburgtunnel is door het zuiden van Midden-Delfland gepland. Dit betreft een natuur- en recreatiegebied tussen Rotterdam, Den Haag en Delft. Natuurorganisaties, hoogleraren, schrijvers en wethouders van gemeenten in het gebied tekenden protest aan tegen de omstreden Blankenburgtunnel. Een alternatief voor deze tunnel was de Oranjetunnel, die ook onder de Nieuwe Waterweg door loopt, maar westelijker ligt. Natuurmonumenten sprak haar voorkeur al uit voor deze tunnel, omdat deze 'landschappelijk beter inpasbaar' zou zijn.
Bron: Trouw
Foto: Milieufederatie Zuid-Holland
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.