Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bloeiende duinen

  •  
10-05-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
Rolf Roos

© foto: Henny Radstaak

“Rijk en gevarieerd”. Dat is in het kort de natuur van het Nederlands duingebied. Duinen zijn zoet en zout, hoog en laag, droog en nat en kalkrijk en kalkarm. En elk duin heeft weer z’n eigen geschiedenis. Reden voor schrijver Rolf Roos om die rijkheid en gevarieerdheid vast te leggen in een boek, “Bloeiende duinen”. Daarvoor maakte hij een tocht te maken door de Nederlandse duinen, van het Zwin in Zeeuws-Vlaanderen tot Rottumeroog in het noordoosten van Nederland. De planten hebben de hoofdrol in het boek. Om het voor de plantenliefhebbende duinwandelaar wat makkelijker te maken heeft de auteur uit de ongeveer 1000 plantensoorten die in de duinen voorkomen een top 100 geslecteerd. Met soorten die je zou kunnen herkennen. Nog een hele opgave, en als je die 100 kent heb je nog maar 10 procent van alle duinsoorten te pakken.

Meer over:

duinen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.