Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bloemen voor bijen

  •  
16-04-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Fallback image for card
Ieder jaar op 22 april, is het internationale 'Aardedag' ( Earthday ). Dit jaar is dat ook   zaaidag . Iedereen wordt opgeroepen om Nederland te bedekken onder een tapijt van wilde bloemen, voor bijen, vlinders en andere insecten.
Uit het persbericht van de initiatiefnemers:
Zowel in de stad als op het platteland vinden bijen te weinig voedsel. Daarom roepen imker Pim Lemmers, de Bijenstichting, Imkers Nederland en Greenpeace heel Nederland op om braakliggende veldjes in te zaaien met bij-vriendelijke bloemen. Bij voorkeur op 22 april, dag van de Aarde.
Door bloemenzaden in de aarde uit te strooien zorg je voor voedsel voor de bijen.
Deze bijen, vlinders en andere insecten bestuiven onze voedselgewassen zodat wij ook onze groenten, fruit en noten kunnen eten!
De voor bijen, vlinders en andere insecten zo giftige bestrijdingsmiddelen staan de laatste dagen door het rapport van de Europese Academies van Wetenschappen (EASAC) weer volop in de belangstelling.
De roep om een verbod op deze middelen wordt steeds groter. In afwachting van de beslissing van de staatssecretaris voor een verbod kunt u de bijen al helpen door bloemen te zaaien en deze zaailocatie vervolgens op de website Zzzoemend Nederland te vermelden. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.