NPO Radio 1

Zondag van 7 uur tot 10 uur

NPO2

Vrijdag om 19.35 uur

 • Bloemen voor bijen

  Ieder jaar op 22 april, is het internationale 'Aardedag' (Earthday). Dit jaar is dat ook  zaaidag. Iedereen wordt opgeroepen om Nederland te bedekken onder een tapijt van wilde bloemen, voor bijen, vlinders en andere insecten.

  Uit het persbericht van de initiatiefnemers:

  Zowel in de stad als op het platteland vinden bijen te weinig voedsel. Daarom roepen imker Pim Lemmers, de Bijenstichting, Imkers Nederland en Greenpeace heel Nederland op om braakliggende veldjes in te zaaien met bij-vriendelijke bloemen. Bij voorkeur op 22 april, dag van de Aarde.

  Door bloemenzaden in de aarde uit te strooien zorg je voor voedsel voor de bijen.

  Deze bijen, vlinders en andere insecten bestuiven onze voedselgewassen zodat wij ook onze groenten, fruit en noten kunnen eten!

  De voor bijen, vlinders en andere insecten zo giftige bestrijdingsmiddelen staan de laatste dagen door het rapport van de Europese Academies van Wetenschappen (EASAC) weer volop in de belangstelling.

  De roep om een verbod op deze middelen wordt steeds groter. In afwachting van de beslissing van de staatssecretaris voor een verbod kunt u de bijen al helpen door bloemen te zaaien en deze zaailocatie vervolgens op de website Zzzoemend Nederland te vermelden. 

  Geplaatst in: Fragment Radio

Media

Meer in Fragment Radio