Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Boer mag megastal voor 18.000 varkens bouwen

  •  
14-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
195 keer bekeken
  •  
Varken_tsarina.jpg

© Fotograaf: tsarina

Een boer in het Brabantse Nijnsel mag een stal bouwen waar bijna 18.000 varkens in passen. De gemeenteraad van Meijerijstad waar Nijnsel deel van uitmaakt geeft toestemming voor de bouw na massale protesten van tegenstanders.

Protesten

Een dierenrechtenorganisatie verzamelde 15.000 handtekeningen tegen de bouw van de megastal. Ook kreeg de gemeente 18.000 bloemenzaadjes; de actievoerders zien liever een bloemenzee dan zoveel varkens.
De raad was verdeeld, maar uiteindelijk besloot de meerderheid dat de stal er mag komen.Eerder oordeelde het college van burgemeester en wethouders oordeelde  al dat het plan niet in strijd is met de regels. De stal voldoet bovendien aan "de meest recente normen op het gebied van duurzaamheid" en zou geen onaanvaardbare gezondheidsrisico’s opleveren. Tegenstanders die bang zijn voor stank en gezondheidsrisico's overwegen om naar de rechter te stappen.

Zes keer zo groot

Volgens cijfers van het CBS van vorig jaar telde een gemiddeld varkensbedrijf in Nederland op dat moment zo’n 2800 dieren. De stal in Nijnsel voor 17.680 wordt dus zes keer zo groot.
Bron: ANP

Meer over:

varken, megastal
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.