Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Borkumse Stenen onderwater

  •  
20-09-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
cdt_Fourcault.jpg
De onderwaternatuur op de Noordzee bevat nog veel 'witte vlekken'. Grote delen van de bodem zijn nog nooit goed onderzocht en dus een mooie uitdaging voor biologen. Dit jaar is het gebied Borkumse Stenen aan de beurt (je vindt het ten noorden van Schiermonnikoog).
Duikers en marien biologen zijn met het onderzoekschip de Cdt. Fourcault* naar de Borkumse Stenen gevaren en hebben metingen verricht en veel monsters genomen. In de komende tijd moet laboratoriumonderzoek duidelijk maken welke plant- en diersoorten er allemaal onderwater voorkomen.
Mogelijk komt er binnekort ook filmmateriaal beschikbaar want behalve de onderzoekers waren ook mensen van 'Duik de Noordzee Schoon' aan boord. Die hebben trouwens deze zomer ook hun 100e scheepswrak van achtergelaten visnetten ontdaan! Lees daar meer over op de site van de schoonmakers
* de Commandant Fourcault is een duik- en bergingsschip dat door de onderzoekers gehuurd was. Het is genoemd naar een Belgische kapitien die een eeuw geleden schipbreuk leed. Op Flickr vind je meer gegevens
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.