NPO Radio 1

Zondag van 7 uur tot 10 uur

NPO2

Vrijdag om 19.35 uur

 • André Donker, boswachter op zee, vertrekt

  André Donker
  André Donker - Fotograaf: Odiene Agasi

  André Donker, boswachter van de Marker Wadden, vertrekt bij Natuurmonumenten. Maar we kennen hem vooral van twitter, Facebook, radio, tv, lezingen en columns, want communiceren is zijn lust en zijn leven. Na 37 jaar vindt hij het welletjes en is hij toe aan een nieuwe uitdaging.

  Een fragment uit de afscheidsbrief die hij schreef aan de leden, donateurs en fans van Natuurmonumenten:

  "Alles wat ik meemaakte in mijn werk voor Natuurmonumenten, heeft mij gevormd tot de mens die ik nu ben. Ik draag voor altijd mijn zorgen over de natuur met mij mee – over de weidevogels, de insectenstand, klimaatveranderingen en het verlies aan biodiversiteit. Mijn baan bij Natuurmonumenten stopt, maar ik blijf wel werken voor de natuur, zij het in een andere werkvorm en bij een andere organisatie. Mag ik je hartelijk danken voor de grote steun aan de natuur en het werk van Natuurmonumenten? Het werk is niet af, de natuur staat nog steeds onder druk."

  Hij zet zijn loopbaan voort als boswachter natuureducatie op Kroondomein Het Loo en als parttime docent toegepaste biologie. Dat laatste vanuit de overtuiging dat jongeren meer gemotiveerd moeten worden om op te komen voor een groene gezonde leefomgeving.

  Lees de hele afscheidsbrief van André Donker op de site van Natuurmonumenten

  Fotograaf: Odiene Agasi

  Geplaatst in: Fragment Radio

Media