Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

André Donker, boswachter op zee, vertrekt

  •  
11-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
177 keer bekeken
  •  
André Donker

© André Donker - Fotograaf: Odiene Agasi

André Donker, boswachter van de Marker Wadden, vertrekt bij Natuurmonumenten. Maar we kennen hem vooral van twitter, Facebook, radio, tv, lezingen en columns, want communiceren is zijn lust en zijn leven. Na 37 jaar vindt hij het welletjes en is hij toe aan een nieuwe uitdaging.
Een fragment uit de afscheidsbrief die hij schreef aan de leden, donateurs en fans van Natuurmonumenten:
"Alles wat ik meemaakte in mijn werk voor Natuurmonumenten, heeft mij gevormd tot de mens die ik nu ben. Ik draag voor altijd mijn zorgen over de natuur met mij mee – over de weidevogels, de insectenstand, klimaatveranderingen en het verlies aan biodiversiteit. Mijn baan bij Natuurmonumenten stopt, maar ik blijf wel werken voor de natuur, zij het in een andere werkvorm en bij een andere organisatie. Mag ik je hartelijk danken voor de grote steun aan de natuur en het werk van Natuurmonumenten? Het werk is niet af, de natuur staat nog steeds onder druk."
Hij zet zijn loopbaan voort als boswachter natuureducatie op Kroondomein Het Loo en als parttime docent toegepaste biologie. Dat laatste vanuit de overtuiging dat jongeren meer gemotiveerd moeten worden om op te komen voor een groene gezonde leefomgeving.
Lees de hele afscheidsbrief van André Donker op de site van Natuurmonumenten
Fotograaf: Odiene Agasi

Meer over:

andre donker
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.