Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Brazilië staat mijnbouw niet toe in Amazone

  •  
26-09-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
62 keer bekeken
  •  
Amazone

© amazone, bron: pixabay

De regering van president Michel Temer draait het omstreden politieke besluit om mijnbouw toe te staan in de Amazone terug. Het besluit is een belangrijke overwinning voor milieuactivisten die verdere vernietiging van het regenwoud vreesden en fel protesteerden.

Amazone blijft verboden terrein

In augustus werd het omstreden politieke besluit genomen om de winning van goud, ijzer en andere mineralen toe te staan in het Amazone-gebied. Brazilië hoopte hiermee investeerders te trekken. Het gaat om een gebied van ongeveer 46.000 vierkante kilometer, iets meer dan het oppervlak van Nederland. Dit gebied blijft door het terugdraaien van dit besluit verboden terrein voor mijnwerkers.
Het regenwoud staat wereldwijd onder druk. Eerder deze maand is begonnen aan de kap van het laatste regenwoud in Indonesië
Bron: ANP

Meer over:

regenwoud, amazone
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.