Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Britse kattendoder bestaat niet

  •  
20-09-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
poes.JPG
De Britse autoriteiten hebben het bestaan ontkracht van de zogeheten 'Croydon cat killer', die het gemunt zou hebben op katten bij Croydon. Uit onderzoek blijkt dat de katten vermoedelijk zijn aangevallen door één of meerdere vossen, berichten Britse media.
De politie stelde in 2015 een onderzoek naar de vermeende kattendoder. Er waren meerdere dieren teruggevonden zonder kop of staart, met veel commotie tot gevolg. Er werkten op enig punt meer dan vijftien rechercheurs aan de zaak. Behulpzame dierenrechtenactivisten loofden een beloning van 10.000 pond uit voor de gouden tip over de dader.
Na drie jaar onderzoek blijkt er geen enkel bewijs te zijn van menselijke betrokkenheid. Wel zijn er camerabeelden waarop vossen rondlopen met lichaamsdelen van dode katten. Die waren mogelijk eerst geraakt door een voertuig, waarna andere dieren zich tegoed deden aan de stoffelijke resten.
Eerder deze week werd in Brunssum de romp van konijn gevonden. Ook hier dacht men dat het ging om een toegetakeld huisdier, een hondje. Uit onderzoek bleek al snel dat het ging om een fors uitgevallen konijn dat aangevallen is door een roofdier.
Bron: ANP

Meer over:

vos, kat, poes
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.