Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Britse regering wil plastic rietje verbieden

  •  
19-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
smoothies-2253430_960_720
Niet alleen kinderen slurpen graag een pakje leeg door middel van een rietje, de plastic zuigbuisjes zijn ook populair in hippe smoothies en cocktails. in Groot-Brittannië is drinken met een plastic rietje binnenkort verleden tijd. De Britse regering wil de verkoop van de rietjes verbieden. Het plan is onderdeel van een breder pakket maatregelen tegen de vervuiling van rivieren en zeeën met plastic, meldde de BBC.
“Samen kunnen we een echte verandering bewerkstelligen, zodat toekomstige generaties kunnen genieten van een natuurlijke omgeving die gezonder is dan nu het geval is”, zei premier Theresa May over het plan.

Rietjes en roerstaafjes

Londen streeft ook naar een verbod op de verkoop van plastic roerstaafjes. De Britse industrie zou alternatieven moeten ontwikkelen voor de rietjes en roerstaafjes die in de ban worden gedaan. Volgens de Britse regering worden in Groot-Brittannië jaarlijks 8,5 miljard plastic rietjes weggegooid.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.