Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Bulldozer Milieudefensie tegen verkeersplannen Rotterdam

  •  
01-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bulldozer.jpg
Met een bliksemactie bij recreatiegebied De Krabbeplas nabij Rotterdam heeft Milieudefensie woensdag de noodklok geluid tegen de desastreuse verkeersplannen van het kabinet. De mogelijke aanleg van de Blankenburgtunnel dreigt de rust te verstoren voor de vele duizenden recreanten die het gebied jaarlijks bezoeken.
Met een tiental acteurs en een bulldozer is een somber toekomstscenario verbeeld voor het bijzondere rustgebied. Premier Rutte en minister van Infrastructuur Schultz besturen een bulldozer en leggen rücksichtslos een weg aan over het strand aan de Krabbeplas. Uiteraard komen de tientallen zonaanbiddende picknickers in opstand. De mensen roepen beide politici een halt toe.
Milieudefensie laat met het recent gepresenteerde verkeersplan ‘Bouwen aan een groene metropool’ zien dat de Blankenburgtunnel volstrekt onnodig is. Uit de doorgerekende verkeersstudie blijkt dat files opgelost kunnen worden zonder aanleg van nieuw asfalt. Bij invoering van een regionale kilometer- en spitsheffing nemen de files af met maar liefst veertig procent en daalt de CO2-uitstoot met elf en de stikstofuitstoot met 8,5 procent.
Komende maand bespreekt de Tweede Kamer de plannen van Milieudefensie. In september dient Milieudefensie ook het burgerinitiatief ‘Bouw mee aan een groene metropool’ in bij Provinciale Staten Zuid-Holland. Hiermee wordt de verkeersstudie op de politieke agenda gezet van alle verantwoordelijke bestuurders.
Bron: Milieudefensie

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.