Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Burgerinitiatief tegen kooidieren gelanceerd

  •  
25-09-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
78 keer bekeken
  •  
legbatterij wikipedia

© Kippen in legbatterij, foto: Wikipedia, Maqi

In Brussel is het Europese burgerinitiatief gelanceerd dat een einde moet maken aan het gebruik van kooien in de landbouw. Als er voor 11 september volgend jaar een miljoen handtekeningen uit minstens zeven EU-lidstaten is verzameld, is de Europese Commissie verplicht een besluit te nemen over het verzoek. De teller stond dinsdagmiddag op bijna 7000.

Een einde aan alle kooien in de landbouw

Brussel liet eerder deze maand weten dat het burgerinitiatief ‘End the Cage Age’ aan de eisen voldoet. Doel is de “onmenselijke behandeling van boerderijdieren die in kooien worden gehouden” te beëindigen. Het gaat om kooien voor kippen, konijnen, kwartels, eenden en ganzen, maar ook zogenoemde kraamkisten voor zeugen of boxen voor kalveren.

Dierenwelzijn

120 organisaties uit 27 landen gaan nu handtekeningen verzamelen, meldt Europarlementariër Anja Hazekamp (Partij voor de Dieren). ”Meer dan 700 miljoen dieren worden er jaarlijks in Europa opgesloten in kooien. Ze hebben geen enkele kans om zich normaal te ontwikkelen of hun natuurlijk gedrag uit te oefenen. De EU doet veel te weinig om het welzijn van dieren in de landbouw te verbeteren.”
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.