Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Burgermeldpunt Wildlife Crime van start

  •  
20-06-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
wildlife-crime.jpg
Vernietigde dassenburchten, vergiftigde vossen, uitgehaalde roofvogelnesten: vanaf nu kan verstoring van de wilde natuur gemeld worden op het landelijke burgermeldpunt Wildlife Crime. Doel is om inzicht te krijgen in de aard en omvang van wildlife crime om uiteindelijk het aantal gevallen van vervolging in Nederland  te verminderen. Met enige regelmaat komen er meldingen binnen dat dieren moedwillig gedood of gevangen worden. Toch is niet exact bekend hoe vaak het voorkomt. Dit komt deels omdat daders hun illegale activiteiten goed weten te verbergen en deels omdat vervolging vaak lastig te herkennen is. Met name dieren als de buizerd, havik, torenvalk, kiekendief, steenmarter, vos, das, roek, en zangvogels zoals putters, sijsjes en vinken zijn vaak slachtoffer van wildlife crime.
Met het Burgermeldpunt Wildlife Crime willen de Provinciale Natuur- en Milieufederaties mensen informeren over wildlife crime en een representatief inzicht krijgen van waar wat gebeurt en in welke omvang. Pas als je weet hoe groot het probleem is kun je er wat aan doen. Het verstoren, doden of vangen van wilde dieren strafbaar. Met  jouw melding kan in kaart gebracht worden waar de meeste wildlife crime plaatsvindt, welke dieren slachtoffer zijn en hoe vaak het plaatsvindt. Met die gegevens kan actie worden ondernomen om daders op te sporen en zo wildlife crime te verminderen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.