Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Burgers en ballen

  •  
26-01-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Kun je de vleesconsumptie verminderen door gehaktballen en hamburgers bij te mengen met plantaardig materiaal? Een aantal organisaties heeft deze week de proef op de som genomen en met een proeverij geprobeerd uit te vinden of de 'aangelengde' bal even lekker smaakt als de 100% vleesbal. Of misschien wel nóg lekkerder is.
In het kader van de oprichting van de belangenorganisatie voor eiwitvernieuwers ' Het Planeet ' zijn door een deskundige jury zogenaamde 'hybride vleesproducten' tegen volvlees producten geproefd. Twee volvlees hamburgers legden het af tegen een met plantaardige bijmenging gemaakte hamburger van Nederlandse makelij die alleen in de VS te koop bleek. De beste hamburger bleek een voor de Amerikaanse markt gemaakte van het Goese bedrijf Meatless. Als tweede, vóór de volvleesproducten, eindigde de hybride hamburger van PLUS. Dat betekent dat de hybride hamburger van PLUS een smakelijker koop is dan de volvleeshamburger van diezelfde super.
Meer informatie over hybride burgers en ballen op de website van Foodlog .
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.