Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Cabaret in het mos met Paulien Cornelisse - deel 2

  •  
15-03-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
190 keer bekeken
  •  
Paulien Cornelisse en Klaas van Dort

© fotograaf: Merlijn Schneiders

Met een karretje vol mossen rijdt ze het podium op: cabaretière en schrijfster Paulien Cornelisse. De plantjes vervullen een hoofdrol in haar huidige show. Ze streelt ze zacht, fluistert hun namen: vetmos, echt vetmos, ruig haarmos, lucifermos, bruin achterlichtmos en vertelt haar publiek hoe gelukkig ze wordt van deze kleine plantjes. Deze week deel 2.

Commercie

Paulien Cornelisse wandelt ook in het tweede deel van de reportage samen met mossenkenner Klaas van Dort door het Amsterdamse Vliegenbos.  Ze vertelt hem over hoe zij zich verbaast over de rol van mos tijdens de kerstdagen. In de schappen van winkels liggen de mossen, geverfd in allerlei kleuren, zo van de vlaktes in IJsland geplukt. Ook Klaas van Dort is niet blij met deze vercommercialisering van zijn favoriete plantje.
Verder vertelt Klaar dat hij een nieuwe korstmos heeft ontdekt.
strip1
strip2
strip3
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.