Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Camera in je hol

  •  
04-03-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
178 keer bekeken
  •  
Staatsbosbeheer heeft webcams geplaatst in en rond een vossenburcht in de Oostvaardersplassen, een natuurgebied tussen Almere en Lelystad. Het is voor het eerst dat dit in Nederland gebeurt. De vier camera's bieden een bijzondere kijk in het leven van de vossenfamilie die in de burcht zijn intrek heeft genomen. Vanaf dinsdag 8 maart a.s. 12 uur zijn de live-beelden te volgen via www.volgdevos.nl
Vossen zijn fascinerende dieren, soms verguisd om hun roofgedrag maar even vaak bewonderd om hun gedrag en uiterlijk. In de Oostvaardersplassen leeft een stabiele groep van ongeveer 50 vossen. Omdat ze hier niet wordt bejaagd, zijn ze ook overdag te zien. Om meer te weten te komen over de rol van vossen in dit natuurgebied en het leven van een vossenfamilie zijn afgelopen winter vier webcams geplaatst bij een vossenhol, een zogenaamde burcht. Jaap Mulder, vossendeskundige,  heeft Staatsbosbeheer bij dit project geadviseerd. Eind januari zagen boswachters van Staatsbosbeheer de eerste vos de burcht verkennen. In de weken daarna werd steeds vaker een paartje in de burcht gespot. Spannend is nog wel of ze hier komend voorjaar ook hun jongen gaan werpen.
Vanaf zondag 6 maart a.s.  is, in aansluiting op de uitzending van Vroege Vogels, een filmpje over de vossenburcht te zien via www.staatsbosbeheer.nl/volgdevos of via youtube.
Boswachter Leo Smits en vossendeskundige Jaap Mulder laten zien hoe de burcht er uitziet, waar de camera's staan en waarom de vossen worden gevolgd.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.