Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Camping bedreigt Fries veenmeertje

  •  
17-09-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
55 keer bekeken
  •  
Het Nannewiid is zo'n beetje het laatste stukje veen in heel Friesland. In dit kleine natuurgebiedje bij Oudehaske bloeit nog zonnedauw en broedt nog de roerdomp en het porseleinhoen. En uitgerekend aan de rand van het Nannewiid wil een plaatselijke recreatieondernemer nu een camping van 10 hectare neerzetten. Burgemeester en Wethouders zien het wel zitten, maar de buurt niet ...
Uit protest tegen de plannen is de vereniging 'Vrienden van het Nannewiid' opgericht. Op hun website: www.vriendenvanhetnannewiid.nl,is veel informatie te vinden over het meertje, de omringende natuur, en de plannen voor de camping.
Bij de foto: twee bestuursleden van de vereniging kijken samen met oud-beheerder Jan van der Meulen (SBB) naar een veldje met zeldzame zonnedauw.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.