Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

China en EU hebben elkaar gevonden

  •  
02-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
chinaeneu_ANP_NIETHERGEBRUIKEN

© AFP PHOTO / EMMANUEL DUNAND

De EU en China gaan hun samenwerking aanzienlijk ,,intensiveren”. De twee handelsmachten zetten zich ,,vastberaden" in om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Ook op politiek, economisch, technisch en wetenschappelijk gebied halen ze de banden aan.
Na de ,,meest veelbelovende top” in Brussel hebben de EU en China elkaar gevonden, hoewel er nog veel te bespreken valt, aldus EU-president Donald Tusk vrijdag na het overleg met de Chinese premier Li Keqiang. Volgens Li noodzaken ,,veranderingen en destabiliserende factoren" in de wereldorde ,,dat we onzekerheden tegemoet treden."
Tusk en de voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker ontvingen Li en een hele reeks ministers op een al lang geplande top, die extra betekenis kreeg door het besluit, donderdag, van president Donald Trump om uit het klimaatakkoord van Parijs te stappen. ,,Dat is een grote fout", aldus Tusk.
Bron: ANP

Meer over:

china, klimaat
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.