Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

China reguleert toerisme naar zuidpool

  •  
09-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Antarctica

© Pinguïns op het huidige Antarctica

China heeft vrijdag maatregelen aangekondigd om de kwetsbare ecologie van het zuidpoolgebied te beschermen tegen toeristen. Er mag niet langer op wild worden gejaagd en de aarde en rotsen in het gebied mogen niet worden meegenomen, meldt het Chinese persbureau Xinhua.

Afval opruimen

Toeristen die naar Antarctica gaan, moeten al hun afval met zich mee terugnemen of het op aangewezen plekken laten verbranden. Wie de regels overtreedt moet zelf de kosten dragen voor het herstel van de aantasting van het gebied. Het aantal Chinezen dat een tripje naar het ijskoude zuiden boekt is de laatste jaren gestegen. Gingen in 2005 nog amper honderd Chinezen naar de zuidpool, vorig jaar waren dat er al 5300 toeristen. Daarmee vormen Chinezen de belangrijkste bron van toeristische inkomsten voor Antarctica na de Verenigde Staten.
De Chinezen bezoeken op de zuidpool onder meer het Grote Muur-onderzoekscentrum. Het Chinese centrum is een van zestig poolstations in het gebied, die van dertig verschillende landen zijn.
Bron: ANP

Meer over:

china, zuidpool
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.