Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

China voert strijd tegen luchtvervuiling op

  •  
24-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
115 keer bekeken
  •  
luchtvervuiling china beijing

© Bron: Kevin Dooley from Chander, AZ, USA (Beijing smog) [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons

De Chinese regering wil de luchtvervuiling in Noord-China terugdringen met 15 procent. In dit gebied liggen maar liefst 26 grote steden, waaronder de hoofdstad Peking.

Ambitieus plan

Het Chinese ministerie van Milieu heeft een ambitieus plan gepresenteerd waarin staat dat de lucht in het geïndustrialiseerde noorden van oktober dit jaar tot maart volgend jaar flink schoner moet worden. Fabrieken staan dikwijls in de bebouwde kom. De vervuilde lucht blijf hangen in de miljoenensteden en zorgt daar in de vorm van dikke smog voor gezondheidsproblemen.

Staalproducenten

Steden als Tangshan en Handan, die de grote staalproducenten binnen hun grenzen hebben, werken actief mee aan de uitvoering van het plan. Ze moeten voor oktober plannen op tafel leggen waarmee de vervuiling gedurende de winterperiode zelfs met 50 procent wordt teruggedrongen.

Boilers

Een aparte plek in de plannen krijgen de talloze boilers in de huizen van particulieren die als energiebron steenkool hebben. De overheid stuurt aan op het op grote schaal vervangen van deze vervuilingsbronnen.
Bron: ANP

Meer over:

luchtvervuiling
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.