Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Circuit Zandvoort bedreigt rust in de duinen

  •  
06-11-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
669 keer bekeken
  •  
formule 1 race circuit

© Bron Pixabay

Het protest tegen geluidsoverlast van het racecircuit in Zandvoort neemt toe. Terwijl eigenaar Prins Bernhard van Oranje juist hoopt dat binnen een half jaar alles geregeld te hebben voor een Formule 1-race in de kustplaats. 
Bezoekers van de Kennemerduinen en de Amsterdamse Waterleidingduinen en bewoners van Zandvoort en omliggende gemeenten ondervinden ernstige overlast van het racecircuit. Ook broedvogels en andere dieren in de duinen hebben last van het geluid.
Duinbehoud vreest dat dit nog erger wordt met de komst van de Formule 1 naar Zandvoort. Zij heeft in het verleden actie gevoerd om de geluidsoverlast binnen de perken te houden en dat is nu weer hard nodig! Mede daarom zoekt Duinbehoud nieuwe vrijwilligers voor Zandvoort en de Amsterdamse Waterleidingduinen. De infrastructuur rond Zandvoort is niet berekend op de bezoekersaantallen die naar een Formule 1 race komen. Dat zal tot grote verkeersoverlast leiden. Het toenemende autoverkeer zal bijdragen aan de luchtverontreiniging (met onder andere stikstofoxides), die in de huidige situatie al te hoog is en de duinnatuur beschadigt.
Arnoud van der Meulen, manager van Duinbehoud: “Ideaal gezien wordt het circuit verplaatst naar een plek waar het minder overlast veroorzaakt, de bereikbaarheid beter is en de geluidsnormen minder knellend zijn. Zolang dat niet zo is, streven we naar handhaving van de geluidsnormen en beperking van de overlast.“
Overigens is Zandvoort met het TT Circuit in Assen in een felle strijd om het binnenhalen van een Nederlandse Grand Prix verwikkeld. Platform Rust Bij De Kust is een petitie gestart om de verkeers- en geluidsoverlast van het Circuit Zandvoort terug te dringen. Teken de petitie via deze link
Bron: Duinbehoud

Meer over:

formule 1, circuit, race
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.