Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Constructiefouten in Belgische kernreactor Tihange

  •  
04-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
WISE_kerncentral_tihange

© Bron: WISE

Er zijn nog meer problemen geconstateerd in de Belgische kernreactor Tihange 3. Het zou gaan om afwijkingen in het staal van het gewapend beton. Deze constructiefouten zijn aangetroffen tijdens controles van de kerncentrale.
De kernreactor is sinds 30 maart buiten bedrijf naar aanleiding van andere problemen met beton in 'een niet nucleair deel' van het complex. Bij het nagaan of er ook in de reactor sprake is van dergelijke betonslijtage, is een constructiefout ontdekt. Een deel van het staal van het staal in het gewapend beton is al tijdens de bouw van de reactor verkeerd aangebracht.
Tihange 3 zou voor de in gang gezette controles tot eind september dichtblijven. Maar nu moeten er nieuwe tests worden uitgevoerd om te zien of het bouwwerk onder de constructiefout lijdt. De kernreactor werd in 1985 in gebruik genomen en zou eigenlijk in 2015 dichtgaan, maar de regering besloot de levensduur van de kernreactor te verlengen om in de energiebehoefte te kunnen voorzien.
Bron: ANP

Meer over:

tihange
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.