Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Dag van de Duurzaamheid_04_09_2009

  •  
04-09-2009
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
In het hele land zijn op 9 september honderden duurzame activiteiten, van debatten en workshops tot een spaarlampenwisselrace. Organisator Urgenda komt met een duurzame visie voor Nederland tot en met 2049. In Vroege Vogels een gesprek met Urgenda’s Prof. Jan Rotmans en directeur Marjan Minnesma.
Telefoonnummer 0800 - 11 55
Op die 9e september kunt u de hele dag met vragen over duurzaamheid bellen met 0800 - 11 55. Van 9.00 tot 21.00 uur zitten allerlei experts klaar om uw vragen te beantwoorden.
Aanmelden van initiatieven
Wie nog mee wil doen op Duurzaamheidsdag kan zich opgeven via dagvandeduurzaamheid.nu
De stichting Urgenda is een organisatie die Nederland sneller duurzaam wil maken, samen met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren. Urgenda is een samenvoeging van de woorden urgent en agenda en is ontstaan vanwege de urgentie om een groot aantal belangrijke problemen in ons land gezamenlijk aan te pakken (zoals klimaatverandering, energie, water, mobiliteit, vergrijzing, landbouw). Het doel is om een brede duurzaamheidsbeweging in Nederland op te zetten. Verder heeft Urgenda een lange termijn visie en strategie (tot en met 2049) ontwikkeld voor een duurzamer Nederland. De visie wordt tijdens de dag van de duurzaamheid gepresenteerd.
De stichting Urgenda werd twee jaar geleden opgericht door Jan Rotmans, hoogleraar duurzaamheid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en Marjan Minnesma, directeur van Drift (Dutch Research Institute For Transitions). Inmiddels heeft zich een keur aan mensen bij Urgenda aangesloten, zoals Peter Bakker (TNT), Ed Nijpels, Anne-Marie Rakhorst en Wubbo Ockels.
Bron: Urgenda
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.