Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Damherten Zeeland toch niet afgeschoten

  •  
28-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
damhert_30.jpg
In twee natuurgebieden in Zeeland mogen toch geen damherten worden afgeschoten. Op de herten mag normaal gesproken niet worden gejaagd, want het is een beschermde diersoort, maar het provinciebestuur verleende een ontheffing. Onterecht, bepaalde de rechtbank Zeeland-West-Brabant donderdag.
De zaak was aangespannen door stichting De Faunabescherming. Die maakte eerder tevergeefs bezwaar tegen het afschieten.
Vorig jaar bepaalde Gedeputeerde Staten (GS) dat het welzijn van de herten in gevaar was door de omvang van de populaties in Kop van Schouwen en Manteling van Walcheren. De bedoeling van de ontheffing was de aantallen damherten terug te brengen naar respectievelijk 325 en tachtig dieren. Maar Zeeland heeft volgens de rechtbank niet duidelijk aangegeven dat het welzijn van de dieren in gevaar is en ook is het de provincie niet gelukt de streefaantallen voor de populatie damherten aannemelijk te maken.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.