Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Dankjewel zeggen voor kraanwater

  •  
27-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
dankjewelvoorkraanwater.jpg
Bijna een miljard mensen hebben geen schoon drinkwater. Bij ons komt het gewoon uit de kraan. Dat was voor Kim Sauter en Vivian Sneep de aanleiding om campagne te gaan voeren. In Vroege Vogels leggen ze uit waarom wij Nederlanders bewuster moeten zijn van ons water.

Doel

De campagne is een samenwerking van OneWorld, Dopper en de FNV (Vereniging Europese Vakbonden) om de bewustwording rond water te vergroten. Op social media doet een filmpje de ronde over hoe blij we mogen zijn met ons kraanwater. Dankjewel zeggen kan door dit filmpje te liken, sharen en tweeten. Het doel is om zoveel mogelijk #dankjewels te verzamelen.
Aanleiding
Sauter organiseerde een campagnewedstrijd om de wereld duidelijk te maken dat water voor steeds grotere maatschappelijke uitdagingen zorgt. Door klimaatveranderingen komen namelijk steeds meer megabuien voor waardoor onze steden vaker ontregelen. Ook wordt er ieder jaar meer verpakt drinkwater verkocht, terwijl dit veel milieubelastender is dan ons net zo schone (!) kraanwater.
Sneep deed mee aan de campagnewedstrijd en won met het filmpje #dankjewel voor kraanwater. Op Wereldwaterdag is de actie gelanceerd. Intussen hebben ze ruim een ton aan #dankjewels binnen gekregen. #Dankjewel zeggen kan nog tot 1 april.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.