Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

De 1000-soortendag

  •  
07-06-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Tientallen boswachters, biologen en vrijwilligers struinen zaterdag 9 juni door Nationaal Park de Meinweg in Limburg om alle natuur in kaart te brengen, van libellen tot vleermuizen, van planten tot paddenstoelen. Doel is om te laten zien hoe groot de biodiversiteit in een bepaald gebied is. De organisatie is in handen van EIS in samenwerking met het Natuurhistorisch Genootschap in Limburg, Staatsbosbeheer en waarneming.nl. Op de jaarlijkse 1000-soortendag worden vaak hele bijzondere soorten waargenomen. Zondag de voorlopige eindstand van de meest diverse Nederlandse natuurtelling.
Zeearend en zoetwaterspons
Vorig jaar werd de 1000-soortendag gehouden in De Weerribben. Onder de soorten, een zeearend, veenmosorchis, zoetwaterspons, boommarter, zeggekorfslak, gestreepte waterroofkever, noordse winterjuffer, groene glazenmaker en meervleermuis.
Het Nationaal Park De Meinweg is een gebied met bossen, heide, vennen en beekdalen. Het ligt ten oosten van Roermond en is ongeveer 1.800 hectare groot.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.