Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

De duurzaamste tuin van Nederland

  •  
13-04-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Een windmolen, een solar-boom en drijvende zonnepanelen. Tuinen zijn steeds vaker kleine energiecentrales. Op de Floriade moet de meest duurzame tuin van Nederland komen. In totaal 1000m2 aan energie, waterzuivering en zelfs een eetbaar tuinhuis. En het meubilair is cradle to cradle. De duurzame tuin wordt ontwikkeld door Advies- en ingenieursbureau DHV en NL Label.
Duurzame tuin
De tuin moet een weerspiegeling van het dagelijks leven en omvat de 4 thema’s ‘wonen’, ‘werken’, ‘privé’ en ‘cityfarming’. In Wonen komt een carport met een dak van solarpanelen te staan dat dient als oplaadpunt voor een elektrische auto. Bij het thema Cityfarming staat een groot eetbaar tuinhuis met zonnepanelen, groentes en kruiden op het dak en er is een presentatie over NL label. Voor het segment Werken is onder meer een buitenkantoor bedacht met zonnecollectoren en er is een alternatieve manier van regenwateropvang en –zuivering te zien. In de tuin worden ook tal van duurzame beplantingsmogelijkheden getoond en er wordt een paviljoen gerealiseerd waar bezoekers informatie kunnen krijgen over de toegepaste materialen.
Het meubilair is volgens de ontwerpers cradle to cradle. Zo zijn ze onderdeel voor onderdeel opgebouwd. Dan hoeft bij schade alleen het kapotte stuk worden vervangen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.