Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

De Hoge Veluwe hulp om dieren op foto’s te identificeren

  •  
28-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Edelherten op de Hoge Veluwe

© Edelherten op de Hoge Veluwe. Fotograaf: ccboudewijns

Het Nationale Park De Hoge Veluwe vraagt het publiek om hulp bij de rubricering van een miljoen foto's per jaar uit cameravallen. In het park staan sinds vijf jaar tientallen cameravallen die dag en nacht foto's nemen. Al die foto's van het passerende wild moeten worden bekeken en gecategoriseerd, zodat onderzoekers ermee aan de slag kunnen.
In samenwerking met de Wageningen Universiteit worden de foto's nu beschikbaar voor het publiek. Uit de beelden kwamen eerder al interessante zaken naar voren. Zo bleek dat de dieren de openingstijden van De Hoge Veluwe kennen: direct na sluitingstijd worden ze actiever.
Doel van het project Snapshot is ook om mensen meer te leren over de Nederlandse natuur. Uitgebreide biologische kennis is niet nodig om mee te doen.
Bron: ANP

Meer over:

hoge veluwe
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.