Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

De Hoge Veluwe wint Europese prijs voor biodiversiteit

  •  
06-12-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Prijs voor Hoge Veluwe

© Links naar rechts: Europarlementsleden Karl Heinz Florenz; Annie Schreijer-Pierik, baron Seger van Voorst tot Voorst en voorzitter Pierre-Olivier Drège van ELO

Het Nationale Park De Hoge Veluwe heeft dinsdag zes december de Belleuropa Award gewonnen, een Europese prijs voor het wildpark met de beste beheerde biodiversiteit.

Grote biodiversiteit

Het Park van 5.400 hectare is erg belangrijk voor het Europese Natura 2000-netwerk. Door zorgvuldig en systematisch te werk te gaan, heeft het een grote diversiteit aan leefomgevingen, die samen vele beschermde soorten zoals de klokjesgentiaan, de boommarter en de zandzegge huisvesten. Daarnaast bevordert het Park de biodiversiteit door ecosystemen te herstellen. In de periode van 2013 tot 2016 heeft het Park bijvoorbeeld vele natte gebieden hersteld, en recent is het begonnen met het bevorderen van het bodemleven door steenmeel toe te voegen. Door de toevoeging worden mineralen toegevoegd die de voedselrijkheid van de bodem op peil brengt.

Belleuropa Award

CDA Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik overhandigde de Belleuropa Award van de Europese Landeigenaren Organisatie (ELO) dinsdag in Brussel aan de directeur van Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe, Seger baron van Voorst tot Voorst. Het Nederlandse park werd gekozen uit 300 landgoederen in de Europese Unie.

Natuurbescherming Hoge Veluwe

“De Hoge Veluwe werkt geweldig goed samen met boeren, vakantieparken, overheden en jagers”, stelde Annie Schreijer-Pierik. “Het is heel knap dat het Park open blijft voor ruim een half miljoen bezoekers per jaar, ondanks de enorme inspanningen voor de natuurbescherming.”

EU-biodiversiteitsconferentie

De uitreiking vond plaats bij een EU-biodiversiteitsconferentie. Op de conferentie spraken diverse deskundigen van de Europese Commissie, WNF en ELO over de kansen voor de soortenrijkdom binnen het vernieuwde Europese landbouwbeleid. Directeur Van Voorst tot Voorst zei zeer vereerd te zijn met de prijs. Hij noemde het een erkenning voor de inspanningen van zijn medewerkers van De Hoge Veluwe voor het behoud van de soortenrijkdom.
Bron: Stichting het nationale park De Hoge Veluwe
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.