Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

De moestuin van Maria

  •  
10-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
574 keer bekeken
  •  
Maria Fennis en Janine Abbring

© Foto: Hans van Dijk

De moestuin van Maria Fennis, naast de uitzendplek van Vroege Vogels aan het Naardermeer, kwam dit jaar pas laat op gang. Na een koud voorjaar ging het ineens hart met de temperaturen. In de afgelopen weken was het zelfs zo warm dat ook het onkruid de grond uit spoot. Door die warmte raakt de moestuin ook uit balans. Sommige groenten bloeien veel eerder dan normaal of zijn eerder te oogsten. 

Kevers

Door de droogte zijn in verschillende moestuinen al coloradokevers aangetroffen. Gelukkig nog niet in de moestuin van Maria bij Gasterij Stadzigt. Deze kever eet vooral aardappelplanten en kan een echte plaag zijn.

Veenmol

Het is een soort krekel, hij leeft grotendeels onder de grond en maakt een heel kenmerkend geluid. De veenmol is de grote schrik van veel moestuiniers omdat het dier dol is op plantenwortels. Gazons kunnen veranderen in een dode grasakker als het dier toeslaat.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.