Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

De scheet, en andere geluiden

  •  
13-09-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
236 keer bekeken
  •  
Henk_Meeuwsen_02.jpg
Overvliegende brandganzen, kwetterende aalscholvers en natuurlijk een scheet van konikpaard. Niet alleen de beelden van De Nieuwe Wildernis zijn indrukwekkend, maar de bijbehorende natuurgeluiden zijn dat net zo. Henk Meeuwsen is de geluidsman van de grote Nederlandse natuurfilm, die over een kleine twee weken in première gaat.
Henk Meeuwsen is dé Nederlandse geluidenjager, al wil hij liever niet zo genoemd worden. Bij het maken van de opnames probeert hij de natuur zo weinig mogelijk te verstoren. ‘Ik plaats mijn microfoon zo onopvallend mogelijk, rol een verlengsnoer af en wacht op een beschutte plek rustig op wat er gaat gebeuren’.
Henk Meeuwsen was eerder ook betrokken bij de Vogeltop100 verkiezing en de bijbehorende CD. Meer informatie over Henk Meeuwsen vind je op zijn eigen site .
Titel: De scheet en andere geluiden uit de nieuwe wildernis
Auteur: Henk Meeuwsen
Uitgever: Ems Films
ISBN: 978-904451-3745  978- 90820-6026-3
Aantal Blz. 123
Beluister ook het interview met Harry Piekema, de voice over van de film
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.