Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

De verendief en de eerste vogelwetenschapper

  •  
23-08-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
foto_a_reeuwijk.png
Vroege Vogels besteedt regelmatig aandacht aan de mooiste en meest opvallende internationale natuurboeken. Zondag hoor je onze vaste recensent Alexander Reeuwijk over enkele groene pareltjes, die de afgelopen tijd zijn verschenen.

De Verendief van Kirk Wallace Johnson

Een boek over een Amerikaanse jongen, die in 2009 inbreekt bij het British Natural Museum en uit een kluis honderden geconserveerde zeldzame vogels en veren steelt. Het wordt de meest mysterieuze vogeldiefstal ooit genoemd. Wat bezielt die jongen om deze zeldzame opgezette dieren te stelen? Kirk Wallace Johnson gaat enkele jaren na de roof op onderzoek uit om achter de het verhaal van de diefstal te komen.

The wonderful Mr. Willughby van Tim Birkhead

Dit is een biografie van de Britse successchrijver Tim Birkhead over de eerste ornitholoog ooit. Over Francis Willughby, die leefde in de 17e eeuw. Net voor hij zijn meesterwerk over vogels had afgerond stierf hij. Volgens Birkhead heeft Willughby een standaard ontwikkelt om vogels te bestuderen.

Reeuwijk recenseert

Alexander Reeuwijk is schrijver en reiziger. Hij schreef meerdere boeken, zoals ‘Darwin, Wallace en de anderen’ en ‘Reizen tussen de lijnen’. In 2015 verscheen zijn reisboek over Iran: achter de sluier het land.
Boekgegevens:
Titel: De verendief; schoonheid, obsessie en de vogeldiefstal van de eeuw
Auteur: Kirk Wallace Johnson
Uitgeverij: Atlas Contact
Verschijnt op 29 augustus
Titel: The wonderful Mr. Willughby
Auteur: Tim Birkhead
Uitgeverij: Bloomsbury Publishing
Reeds verschenen in het Engels. Verschijnt voorjaar 2019 in het Nederlands
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.