Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

De vleugellamme aalscholver met de blauwe ogen

  •  
27-05-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
104 keer bekeken
  •  
27mei.jpg
Het is heel bijzonder dat er aalscholvers voorkomen op de Galapagos, omdat aalscholvers eigenlijk altijd dicht bij het land leven. De Galapagos aalscholver heeft echter toch zo’n 1000 km over zee moeten afleggen. Sinds hij op de Galapagos woont, heeft hij zich wel aangepast aan de omgeving. Wij kennen in Nederland allemaal wel het plaatje van de aalscholver met de uitgespreide vleugels. Dit doet hij om zijn vleugels te drogen. Bij de Galapagos aalscholver is dat een beetje een zielig gezicht, want hij heeft eigenlijk geen vleugels, maar meer een paar veertjes. Omdat hij ook nog een beetje groter is dan de ons bekende aalscholver, wordt het verschil in vleugelgrootte nog meer zichtbaar. Toch tref je ook op de Galapagos de aalscholver aan in de staande houding met zijn vleugeltjes gespreid om ze te laten drogen.De theorie van de kleine vleugels is dat de aalscholver op het land van de Galapagos geen vijanden heeft en daarom ook geen vleugels nodig om te vluchten.
Het nesten van de aalscholvers is aandoenlijk om te zien. Zij zit uitgebreid op het nest en hij komt steeds weer van verre met wat zeewier om het nest verder te vervolmaken. Hij legt daarbij een behoorlijke afstand lopend af. Opvallend zijn hun prachtige blauwe ogen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.