NPO Radio 1

Zondag van 7 uur tot 10 uur

NPO2

Vrijdag om 19.35 uur

 • De wonderbaarlijke wereld van mieren

  Mieren

  Mieren hebben zeer verfijnde hersenen. Ze leven niet alleen in complexe sociale gemeenschappen, maar zijn ook goede architecten. Tim Möhlmann en Jitte Groothuis van de Wageningen Universiteit houden woensdag een lezing waarin het brein en het gedrag van de mieren onder de loep worden genomen.

  In de WURtalk 'De wonderbaarlijke werelden van mieren' vertellen Tim en Jitte over bijzondere mierensamenlevingen. Beide zijn gepassioneerd mierenhouder. 

  Tim zal je introduceren aan een aantal mierensoorten met wie we onze wereld delen, en uitleggen hoe we kunnen profiteren van hun diversiteit. Hij zal ook een demonstratie geven van verschillende levende mierenkolonies in custom-made nesten. Jitte zal vertellen over het insectenbrein. In zijn talk zal hij verder ingaan op wat we geleerd hebben over de basis van gedrag door het bestuderen van mierenhersenen.

  Lees meer over de lezingen van de Wageningen Universiteit: WURtalks. De talks zijn in het Engels. Deelname is gratis, maar je moet je aanmelden om een plaats te reserveren

  Geplaatst in: Fragment Radio

Media