Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Determineren van fossielen

  •  
07-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
314 keer bekeken
  •  
sabeltandtijger.jpg
Het Natuurhistorisch Rotterdam en Educatief Centrum Historyland organiseren op zondag 9 oktober 2016 een determinatiedag voor fossiele strandvondsten in Hellevoetsluis. In Nederland zijn vele honderden verzamelaars van  fossielen. Deze zijn onder andere gevonden op het strand van de Maasvlakte 2 en De Zandmotor. Fossielen van mammoeten, neushoorns en zelfs sabeltandkatten worden daar veelvuldig gevonden.

Determinatiedag

Deze determinatiedag is er niet alleen voor de verzamelaars. Ook de deskundigen hebben veel aan een dag als deze.  Het levert de wetenschap nieuwe kennis op en voor de verzamelaars goede determinaties van hun fossielen. Aanwezige kenners van Het Natuurhistorisch zijn Dick Mol, Sander Schouten en Bram Langeveld. De determinatiedag vindt plaats op zondag 9 oktober 2016 in Educatief Centrum Historyland (Ravenseweg 11c, 3223 LM Hellevoetsluis) van 10.00 uur tot 16.00 uur.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.