Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Dieren in de kou

  •  
10-02-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Met de kou van de afgelopen dagen vragen veel mensen zich af hoe om te gaan met dieren in de kou. Veel dieren kunnen best goed tegen de kou, maar het is toch belangrijk om op een aantal zaken te letten. De Dierenbescherming zet de wintertips op een rij.
Zo is het voor dieren die permanent buiten staan belangrijk dat ze beschutting kunnen zoeken. Uiteraard moeten de dieren altijd over voldoende water en voer beschikken, maar juist met de kou moet er voor gezorgd worden dat het eten en drinken niet bevriest en niet ondersneeuwt.
Ook voor huisdieren heeft de Dierenbescherming meerdere wintertips. Zo moeten hondenpoten worden ingesmeerd tegen kou en pekel. Konijnenhokken die buiten staan, worden het best naar binnen gebracht (verplaats het hok echter nooit ineens van een koude naar een warme ruimte!). Als dat niet mogelijk is, raadt de Dierenbescherming aan het hok op een beschutte plaats te zetten. En ook hier geldt: zorg ervoor dat het eten en drinken niet bevriest.
Foto:Rob Doolaard
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.