Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Dierenorganisaties op de bres voor zwanen

  •  
23-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zwanen_03.jpg
Een aantal dierenbeschermingsorganisaties trekken bij demissionair minister Gerda Verburg (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) aan de bel over het zogeheten zwanendriften. Dat is het kortwieken en tatoeëren van zwanen. Sinds april 2008 is het zwanendriften bij wet verboden (Flora- en Faunawet), maar iemand heeft een ontheffing voor zeshonderd zwanenkoppels in het Groene Hart.
In een brandbrief vragen de Faunabescherming, de Stichting Vier Voeters en Een DIER Een VRIEND een einde te maken de ,,middeleeuwse praktijken in het Groene Hart'' en vragen de minister per direct de vergunning van de zwanendrifter in te trekken. De brief is dinsdag verstuurd.
Bij zwanendriften worden de dieren onder meer geleewiekt. Dat betekent dat de punt van één van de vleugels onverdoofd wordt afgehakt, zodat de zwaan nooit meer kan vliegen. Ook krijgen de zwanen een tatoeage op hun snavel.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.