NPO Radio 1

Zondag van 7 uur tot 10 uur

NPO2

Vrijdag om 19.35 uur

 • Dijksma neemt afscheid van natuur

  Dijksma_01.jpg

  Sharon Dijksma werd dinsdag beëdigd als de nieuwe staatssecretaris op het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Ze volgt daarmee Wilma Mansveld op, die opstapte na de harde conclusies uit de Fyra enquete. Dijksma was de afgelopen drie jaar staatssecretaris van landbouw en natuur op het Ministerie van Economische Zaken. Ze is opgevolgd door PvdA kamerlid Martijn van Dam. Vroege Vogels vroeg aan de Nederlandse natuurbeweging hoe Dijksma het de afgelopen jaren heeft gedaan voor de natuur en het dierenwelzijn. 

  In de uitzending hoort u achtereenvolgens Hans Baaij, directeur van Varkens in Nood en Dier & Recht, Frank Dales, directeur van de Dierenbescherming, Johan van de Gronden, van het Wereld Natuurfonds, David van Gennip van stichting AAP en Marc van den Tweel, directeur van Natuurmonumenten. 

  Verder spraken we nog met Frank Berendse, hoogleraar Natuurbeheer aan de Universiteit Wageningen, en een autoriteit in Nederland op natuur. Berendse is positief over de inzet van Dijksma voor het nieuwe beleid op het agrarisch natuurbeheer. Zeker omdat veel soorten van het boerenland, denk aan de patrijs en de kemphaan, al jaren enorm onder druk staan. Tegelijkertijd vindt Berendse dat de nieuwe Natuurbeschermingswet, die onder Dijksma tot stand kwam, onvoldoende bescherming biedt voor de natuur in Nederland.

  Geplaatst in: Fragment Radio

Media

Meer in Fragment Radio