Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Dijksma presenteert natuurvisie

  •  
11-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Dijksma.jpg
De komende tien jaar is een omslag nodig: ‘van natuur beschermen tegen, naar natuur versterken met de samenleving’. Dat is de kern van de nieuwe natuurvisie van het kabinet. Staatssecretaris Sharon Dijksma van natuur maakte de plannen vrijdag bekend. Volgens haar hoort natuur midden in de samenleving thuis en niet alleen in beschermde gebieden. Zo is ook groen in parken en tuinen van grote waarde. In Vroege Vogels reageert Johan van der Gronden, directeur van het Wereld Natuurfonds en geeft hij zijn visie op de toekomst van de Nederlandse natuur.  
Vleermuis
In de visie staat verder dat natuurregels in de samenleving soms als hinderlijk worden ervaren bij projectontwikkeling. Volgens Dijksma wil het kabinet zich maximaal inspannen om natuur en economie van elkaar te laten profiteren. Zo gaat het niet om de laatste vleermuis te redden op een bepaalde locatie, maar om te investeren in gezonde natuur voor mensen, planten en dieren.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.