Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Doe mee aan de Tuinvogeltelling

  •  
15-01-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
koolmees2_05.jpg
Het weekend van 18 en 19 januari staat bol van de tuinvogels! Vogelbescherming Nederland organiseert, in samenwerking met Sovon Vogelonderzoek Nederland, dan de Nationale Tuinvogeltelling: het grootste citizen science-project van Nederland. Tel komend weekend 30 minuten lang alle vogels die in uw tuin voorbij komen en geef het door aan Vogelbescherming op Tuinvogeltelling.nl.
Houdt u van vogels in de tuin? Doe dan mee aan de Nationale Tuinvogeltelling 2014. Iedereen met een tuin of balkon kan meedoen, zowel kinderen als volwassenen. Vogelbescherming stelt aan de hand van de resultaten de Nationale Tuinvogel Top 10 op.
Het is niet nodig om alle vogels te kennen. Vogelbescherming helpt een handje met de website Tuinvogeltelling.nl. Hier staan de verschillende soorten tuinvogels omschreven, met afbeelding en met geluid. Vogelbescherming is op beide dagen bereikbaar van 9 tot 17 uur voor alle vragen over de Tuinvogeltelling en tuinvogels.
Nieuw dit jaar is dat deelnemers zich al vanaf november kunnen inschrijven. Wie zich eerder aanmeldt krijgt wekelijks een tuinvogeltip in de mail en daarnaast aanbiedingen uit de webshop van Vogelbescherming. Om het tellen en het herkennen van vogels nog makkelijker te maken is er vanaf begin januari gratis een tuinvogelapp te downloaden vanaf Tuinvogeltelling.nl.
Dit jaar organiseert Vogelbescherming voor het tweede jaar op rij ook de Tuinvogeltelling voor Scholen. Alle basisscholen en BSO’s in Nederland kunnen tussen 6 en 17 januari 2014 meedoen met de telling. Vogelbescherming verstrekt gratis werkbladen en handleidingen aan de leerkrachten om het leren vogels kijken en herkennen een stuk makkelijker te maken. Meer informatie over de telling voor scholen is te vinden op www.tuinvogeltelling.nl/scholen
Vorig jaar namen zo’n 80.000 mensen deel aan dit evenement. Toen werden meer dan een miljoen vogels geteld. De huismus was (opnieuw) de meest getelde vogel. Op de nummers 2 en 3 stonden toen - net als voorgaande jaren - de koolmees en de merel.
Bron: Vogelbescherming / ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.