Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Doggersbank

  •  
07-10-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
65 keer bekeken
  •  
De Noordzee is het grootste natuurgebied van Nederland. Wat is het beste voor deze enorme wildernis voor onze deur: beheren of vrijlaten?
Vanaf 2011 wordt er jaarlijks een expeditie georganiseerd naar het grootste natuurgebied van Nederland: de Noordzee. Er wordt onder andere gedoken bij de Doggersbank.
De Doggersbank is een enorme zandbank op zo’n 250 kilometer ten noordwesten van Den Helder. Hij is wel 300 kilometer lang met ondiepe zandgronden, diepgelegen slibrijke gebieden en scheepswrakken. Ook dit jaar gaat weer een grote groep duikers en onderzoekers op pad om onderzoek te doen naar planten en dieren onder water en om de netten van wrakken los te snijden en naar boven te halen, zodat dieren daarin niet verstrikt kunnen raken.  
Hoe zou het er hier onderwater uit kunnen zien als we met zijn allen beter ons best zouden doen? En hoe kunnen we dan beter ons best doen, want simpel een hek eromheen plaatsen is natuurlijk onmogelijk. 
In 2012 zijn we ook met de expeditie mee gegaan, bekijk hier het fragment.
Met dank aan Jackie Oomen en Klaudie Bartelink voor de onderwaterbeelden van de Noorzee.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.