Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Doorbraak bij milieutop scheepvaart

  •  
29-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
containerschip

© Bron Pixabay

In Londen was afgelopen week een grote milieutop over de internationale scheepvaart. Er is gesproken over onderwerpen als het verminderen van broeikasgassen en het verbieden van zware stookolie. Eelco Leemans, van milieukoepel ‘de Clean Shipping Foundation’ was erbij aanwezig en reageert in Vroege Vogels op de uitkomst van de top.
Belangrijkste onderwerp op de milieutop is een verbod op zware stookolie in het Arctisch gebied. Verder komt er een actieplan over het plastic afval van schepen. En is er gesproken over een nieuw wereldwijd ‘zee-probleem’. Dat van de drijvende eilanden. Ofwel de Drifting Fish Aggregation Devices (dFADs)” ‘large floating objects deployed by fishing vessels to attract fish.’
De top is georganiseerd door de milieucommissie van de Internationale Maritieme Organisatie (de scheepvaart-tak van de VN). De Clean Arctic Alliance (CAA) is een samenwerking van internationale natuurorganisaties, onder wie het WNF en Greenpeace. De CAA stelde eerder een ‘Arctic Commitment’ op en roepen bedrijven en zeevaartorganisaties op zich daarbij aan te sluiten.

Meer over:

scheepvaart, imo
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.